19-11-2017 | 20:30 | The Danish Girl


 

De jaren 20. De Deense kunstenaar Einar Wegener (Eddie Redmayne) wordt door zijn vrouw Gerda benaderd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is.
Einar besluit later om als Lili Elbe door het leven te gaan en ondergaat daarbij een geslachtsverandering.

Heuvelland Cinema vertoont de gevoelige, eerlijke film
“The Danish girl”

Dit psychologisch drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ebershoff, is het waargebeurde verhaal van de succesvol landschapsschilder, Einar Wegener. De gehuwde kunstschilder wordt er zich van bewust dat hij eigenlijk een vrouw is en besluit dan ook verder als vrouw door het leven te gaan.

De Heuvelland Cinema crew blijft kritisch speuren naar films die Heuvelland Cinema waardig zijn.
De derde film van het filmseizoen 2017- 2018 op zondag 19 november aanstaande mag u beslist niet missen.
Het is een Brits-Amerikaanse biografische film uit 2015.
Dit drama gaat over de gehuwde Deense landschapsschilder Einar Wegener die in 1930 wereldnieuws werd als de eerste bekende transgender uit de geschiedenis.

Verhaal:
De Deense kunstenaar Gerda Wegener-Gottlieb portretteert in 1926 te Kopenhagen haar eigen man: Einmar Wegener als een vrouw. Als het portret steeds meer naam begint te maken, gaat Wegener zich steeds vaker als een vrouw kleden en noemt zich uiteindelijk Lili Elbe. Met zijn passie voor feminisme, en gesteund door zijn vrouw, begint hij aan een reis om zichzelf door middel van operaties helemaal te veranderen in een vrouw. Dit alles heeft een grote impact op het leven van het kunstenaarsechtpaar. Als de jeugdvriend van Einar, Hans Axgil, op het toneel verschijnt, raakt het echtpaar verwikkelt ineen complexe liefdesaffaire.

Cast:
Amber Heard – Alicia Vikander, Eddie Redmayne – Matthias Schoenaerts – Ben Wishaw – Sebastian Koch – Tusse Silberg – Pip Torrens – Richard Dixon – Adrian Schiller – Angela Curran – Clau Bue – Ole Dupont – Paul Bigley – Emerald Fennell – Henry Pettigrew, Pixie – Alicia woodhouse en anderen.