07-10-2018 | 20:00 | The Darkest hour

Als kersverse premier van Groot-Brittannië moet Winston Churchill de belangrijkste keuze van zijn leven maken. Sluit hij vrede met de nazi’s of verklaart hij hen de oorlog?

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Gary Oldman is bij de Oscars bekroond als beste acteur van het jaar.

De 59-jarige ster won het beeldje voor zijn rol van Winston Churchill in het drama Darkest Hour.

Hij gold veruit als favoriet in deze categorie.