20-01-2019 20:00 uur BANKIER VAN HET VERZET| Kloosterbibliotheek Wittem


Bankier van het verzet
Bankier van Het Verzet heeft vrijdagavond 5 oktober 2018 vijf Gouden Kalveren gewonnen: voor beste film, beste acteur (Jacob Derwig), beste vrouwelijke bijrol en beste productie design.
Ook kregen ze de Gouden Kalf van het publiek.

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

geregisseerd door Joram Lürsen
met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma