VERWACHT “Sorry we missed you” September 2021

Heuvelland Cinema

Filmliefhebbers snakken ernaar, eindelijk weer naar Heuvelland Cinema.
Op gepaste afstand en met inachtneming van de maatregelen van de RIVM starten we op met de toepasselijke titel “Sorry we missed you ” .

Heuvelland Cinema presenteert de kwaliteitsfilm
“Sorry, we missed you!”

 

De filmcrew van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait de Brits-Franse film (uit 2019) “Sorry, we missed you”. Regisseur Ken Loach heeft als maatschappijcriticus pur sang met deze ijzersterke rolprent wederom een aanval ingezet tegen het huidige kapitalistisch systeem dat op sluwe wijze de arme man armer maakt en de rijke rijker. De film vertelt het ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het Engeland van nu.

Verhaal:

Bouwvakker Ricky Turner en Abby – zijn vrouw – wonen met hun kinderen in Newcastle. Het gezin heeft het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg en Ricky heeft zijn job verloren en verdient bij met allerlei klussen. In een poging de financiële situatie te verbeteren besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Achteraf blijkt dat hij een mensonterend nul-urencontract heeft getekend. De man gaat aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans leek op een betere toekomst, hangt plots als een molensteen om de nek van het gezin…

“Sorry, we missed you” is een schokkend verhaal; vakkundig en effectief opgebouwd. Een ingrijpend drama dat als een mokerslag binnenkomt.

Cast:

Kris Hitchen – Debby Honeywood – Rhys Stone en Katie Proctor.