Over Heuvelland Cinema

Er zijn veel bewoners van het Heuvelland die houden van film en graag naar de bioscoop gaan. Maar ja, vaak komt het er niet van….. In 2009 is Heuvelland Cinema gestart om daar iets aan te doen. In het winterseizoen wordt één keer per maand, op zondagavond, een kwaliteitsfilm gedraaid in de sfeervolle bibliotheek van Klooster Wittem. Zo brengen wij de film naar de Heuvellanders toe. De “bioscoop” is gemakkelijk en veilig bereikbaar, je kunt er gratis parkeren voor de deur!

Locatie filmhuis Heuvelland Cinema: De kloosterbibliotheek Wittem

Nu  -zo’n 8 jaar later- blijkt de gekozen formule een succes. Elke maand bezoeken er ruim honderd filmliefhebbers de voorstellingen. Velen zijn trouwe bezoekers, maar er komen ook steeds nieuwe filmkijkers, soms ook van buiten het Heuvelland. Gedraaid worden films uit het filmhuis-circuit, vaak ruim na de première. Meestal zijn het films uit Europa (Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland…). De films worden vertoond zonder pauze, maar vooraf en na afloop van de film kan men iets drinken in de Gerarduszaal.

Toegang tot de film kost 12,50 Euro, en de opbrengst gaat in zijn geheel naar twee goede doelen:

  • Voedselbank Limburg-Zuid
  • Uganda Kitgum Education Foundation

De stichting Uganda Kitgum Education Foundation uit Vaals zet zich in voor de bouw en ontwikkeling van een nieuwe basisschool in het Noorden van Uganda).

Techniek en organisatie van Heuvelland Cinema zijn in handen van Rotary Club Gulpen-Vaals.