Welkom bij Heuvelland Cinema

No content has been found here, sorry 🙂

Er zijn veel bewoners van het Heuvelland die houden van films en graag naar de bioscoop gaan. In 2009 is Heuvelland Cinema op initiatief van Rotary Club Gulpen-Vaals gestart om daar iets aan te doen. Sindsdien is duidelijk gebleken dat Heuvelland Cinema in een behoefte voorziet. In de afgelopen jaren werd gedurende het winterseizoen één keer per maand op zondagavond een kwaliteitsfilm vertoond. De gekozen formule is duidelijk succesvol gebleken. Iedere maand bezoeken zo’n honderd filmliefhebbers de voorstellingen. Velen van hen zijn trouwe bezoekers, maar er komen ook steeds nieuwe filmkijkers, soms ook van buiten het Heuvelland. De door Heuvelland Cinema geselecteerde films zijn over het algemeen films uit het filmhuis circuit.

Vanwege de Covid-19 pandemie was Heuvelland Cinema helaas genoodzaakt haar voorstellingen in 2020 en begin 2021 te annuleren. Gelukkig is de situatie m.b.t. Covid-19 inmiddels ten goede gekeerd en kan Heuvelland Cinema haar voorstellingen op korte termijn  hervatten.

Tot het moment van uitbreken van de Covid-19 pandemie werden de films vertoond in de sfeervolle bibliotheek van Klooster Wittem. Heuvelland Cinema heeft de afgelopen jaren met veel genoegen gebruik gemaakt van deze unieke faciliteit die gemakkelijk en veilig bereikbaar is en waar bovendien gratis voor de deur kan worden geparkeerd.

Om er verzekerd van te zijn dat Heuvelland Cinema haar films op een corona-proof wijze kan vertonen is besloten de komende maanden van 2021 bij wijze van proef gebruik te maken van het geheel vernieuwde Gulper Hoes in Gulpen. De filmzaal in het Gulper Hoes is zeer modern en zeer ruim en is voorzien van een ultra modern ventilatie- en verwarmingssysteem. Na een aantal maanden zal Heuvelland Cinema evalueren hoe deze faciliteit is bevallen en of ook toekomstige filmvoorstellingen in het Gulper Hoes zullen plaatsvinden. In de directe nabijheid van het Gulper Hoes zijn ruime parkeergelegenheden aanwezig. Het aanvangstijdstip van de films is 20.00 uur en er kan voorafgaand aan de film een consumptie worden genuttigd vanaf 19.30 uur. Verder is er de mogelijkheid in de pauze en/of na afloop van de film met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.

De toegangsprijs voor de films bedraagt € 12,50 en de opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de lokale goede doelen welke door Rotary Club Gulpen-Vaals worden ondersteund. Deze goede doelen zijn :

  • Stichting Wensulance,
  • Buddies NL project,
  • Hart- en vaatonderzoek MUMC.

Vanwege de regelgeving m.b.t. corona vragen wij u bij aankomst uw QR code en ID bewijs  danwel een negatief testresultaat of genezenverklaring te tonen zodat u en uw mede filmliefhebbers van een veilig avondje kunnen genieten.

Techniek en organisatie van Heuvelland Cinema zijn in handen van Rotary Club Gulpen-Vaals.